Vaatlaser

Ons lichaam bevat duizenden haarvaatjes die ons hele lichaam van voeding voorzien en afvalstoffen afvoeren. Deze vaatjes zijn kwetsbaar en wanneer de vaatwanden verzwakt zijn, kunnen ze zichtbaar worden. Wanneer deze gesprongen bloedvaatjes in grotere aantallen voorkomen wordt dit ‘couperose’ genoemd. Ouder worden, overmatig zonnen, roken, pittig eten, overmatig alcoholgebruik, temperatuurverschillen en erfelijke aanleg kunnen het doen verergeren.

Indicaties voor vaatlaser zijn:

  • Spider naevi (spinnenkopje)
  • Teleangiëctasie (fijne bloedvaatjes)
  • Cherry angioma (rode kleine bultjes)
  • Couperose
  • Rosacea
  • Gesprongen bloedvaatjes op de romp

 

De Behandeling 

De laser dringt door de huid heen en kan dan de bloedvaatjes verwijderen zonder de huid te beschadigen. Het laserlicht dringt door de huid en zoekt de oxyhemoglobine van het bloed op. Hierdoor worden de bloedvaatjes verwarmd, waardoor de vaatwand samentrekt en waardoor vervolgens het lichaam de overblijfselen opruimt. Met een lichtbundel van een paar millimeter kunnen de vaatjes nauwkeurig behandeld worden. Minstens 4 weken voor de behandeling moet de huid voldoende beschermd worden tegen zonlicht. Bij onvermijdelijke blootstelling aan de zon kan de huid worden ingesmeerd met een zonnebrandcrème van minimaal factor 30. De huid mag bij de behandeling niet gebruind zijn.

Gevoel

De behandeling kan licht gevoelig zijn. De absorptie van de energiebundel voelt aan als een elastiekje dat tegen de huid aanschiet. De huid wordt bij ieder lasershot gekoeld door de laserkop. Tijdens en na de behandeling kan de huid warm aanvoelen.

 

Prijzen

Enkel vaatje €   35,-
2 tot 5 vaatjes €   65,-
6 tot 10 vaatjes €   85,-
Bovenlip €   75,-
Neus €   75,-
Wangen klein €   90,-
Wangen groot € 120,-
Wangen en neus € 140,-
Voorhoofd € 80,-
Kin € 75,-
Hele gelaat € 180,-
Hals € 120,-
Decolleté € 150,-
Hals en decolleté € 180,-

 

Na de behandeling 

Door de warmte zal de huid er rood en licht gezwollen uitzien. Na een paar dagen kunnen er kleine korstjes op de huid ontstaan die er vanzelf weer afvallen. De huid dient tot 4 weken na de behandeling consequent te worden beschermd tegen de zon.

 

Aantal behandelingen

Gemiddeld zijn er 1 tot 3 behandelingen nodig om een zo goed mogelijk resultaat te behalen. Een vervolgbehandeling in hetzelfde gebied kan na 4 weken weer plaats vinden. Voor het behandelen van een wijnvlek kunnen soms 5 of meer behandelingen noodzakelijk zijn.

 

Resultaat van de behandeling

Het effect van de vaatlaser is afhankelijk van de dikte en de diepte van de vaatjes. De vaatjes die aan de oppervlakte liggen, geven meestal direct een zichtbaar resultaat. Het effect van de behandeling houdt zeker enkele jaren aan. In de loop van de jaren kan er, met name ten gevolge van het ouder worden, erfelijkheid, zonlicht en uv-straling, toch weer enige ontwikkeling van nieuwe bloedvaatjes zijn. Er is dan echter geen bezwaar opnieuw een laserbehandeling te ondergaan.