Couperose Behandeling

Wat is couperose en hoe ontstaat het?

Couperose is een rode en soms blauwe verkleuring van de huid die ontstaat door een woekering van kleine onderhuidse uitgezette bloedvaatjes. We zien het verschijnsel vaak terugkomen in het gelaat, maar het kan ook op bijvoorbeeld de borst of benen voorkomen. In sommige gevallen is couperose een gevolg van rosacea; een ontstekingsreactie van de huid die veel voorkomt. In een groot aantal gevallen treedt het echter ook spontaan op zonder deze ontstekingsverschijnselen. Uitgebreide blootstelling aan ultraviolette straling in zonlicht is een risicofactor voor het ontwikkelen van couperose. Ouder worden, overmatig zonnen, roken, pittig eten, overmatig alcoholgebruik, temperatuurverschillen en erfelijke aanleg kunnen het verergeren.

 

De behandeling

De couperose behandeling vindt plaats zonder verdoving. De behandelaar behandelt u met een laser. Dit kunt u ervaren als kleine prikjes in de huid. Met behulp van de laser kunnen de bloedvaatjes door de huid heen – zonder de huid te beschadigen – verwijderd worden. Het laserlicht dringt door de huid en zoekt de oxyhemoglobine van het bloed op. Dit is een in het bloed aanwezige kleurstof die het laserlicht absorbeert en vervolgens omzet in warmte. Hierdoor worden de bloedvaatjes verwarmd en trekt de vaatwand samen. Het lichaam ruimt de overblijfselen vervolgens zelf op.

Minstens vier weken voor de behandeling dient u de huid voortdurend te beschermen tegen zonlicht. Bij onvermijdelijke blootstelling aan de zon kunt u de huid insmeren met een zonnebrandcrème van minimaal factor 30. De huid mag bij de behandeling niet gebruind zijn, omdat het pigment van een gebruinde of donkere huid een deel van de laserenergie absorbeert. Naarmate uw huidskleur lichter is, zullen de resultaten dan ook beter zijn.

 

De nazorg

Het aantal behandelingen is per persoon verschillend, maar het gemiddelde ligt op één tot vier laserbehandelingen. De huid kan na een couperose behandeling rood zijn. Tevens kunnen er korstjes ontstaan op de behandelde gebieden. Deze verdwijnen echter na enkele dagen tot twee weken, waarna er een mooi resultaat overblijft.

 

Prijzen

Enkel vaatje €   35,-
2 tot 5 vaatjes €   65,-
6 tot 10 vaatjes €   85,-
Bovenlip €   75,-
Neus €   75,-
Wangen klein €   90,-
Wangen groot € 120,-
Wangen en neus € 140,-
Voorhoofd € 80,-
Kin € 75,-
Hele gelaat € 180,-
Hals € 120,-
Decolleté € 150,-
Hals en decolleté € 180,-