Vaginale HIFU-behandeling

FemiHifu Behandeling

Met de tijd kunnen de natuurlijke processen die een vrouw gedurende haar leven doormaakt, zoals een bevalling en hormonale veranderingen, leiden tot klachten als ongewenst urineverlies, verlies van elasticiteit, droogheid en terugkerende infecties.

De  FemiHifu-behandeling (ook bekend als vaginale verjonging) is een niet operatieve behandeling die gegarandeerd resultaat levert bij diverse klachten, ongeacht leeftijd of levensfase. De behandeling is snel, pijnloos, volkomen veilig en zeer effectief.

Wat doet de FemiHifu-behandeling?

In de loop der jaren beginnen collageenvezels binnen de vagina hun elasticiteit te verliezen.

Het High Intensity Focused Ultrasound (HIFU) systeem verbetert de gezondheid en vitaliteit van de vagina door de stimulering van collageenproductie.

Snel en nagenoeg pijnloos zonder hersteltijd

Één van de grootste voordelen van de  FemiHifu behandeling is dat het niet lang duurt en het je dagelijkse routine dus niet verstoort. Net als bij een vaginale echo, wordt er een unieke, hygiënische sonde ingebracht om het vaginale weefsel voorzichtig te behandelen.

De volledige behandeling duurt tussen 30 a 45 minuten, is vrijwel pijnloos en heeft geen bijwerkingen. Je kunt daarna dus gewoon weer verdergaan waar je mee bezig was.

De effecten van de FemiHifu behandeling:

Een behandeling van de vagina zorgt voor een dikkere, verjongde en beter doorbloede vaginawand. Hierdoor komt de elasticiteit terug en wordt de vagina makkelijker vochtig. De dikkere vaginawand helpt ook om ongewenst urineverlies (stressincontinentie) tegen te gaan.

Tijdens de behandeling worden er microscopisch kleine gaatjes in de vaginawand gemaakt. Dit stimuleert de vaginawand om dikker te worden en bovendien zorgt het er voor dat de vaginawand zich samentrekt. Beiden hebben tot gevolg dat de vagina nauwer wordt.

Vaginavernauwing door deze behandeling wordt vooral gezien als een ‘lichter’ alternatief voor een operatie, maar wel met optimaal resultaat.

VAGINALE ELASTICITEIT

Na verloop van tijd, vooral na een bevalling, kan vaginaal weefsel uitrekken,

Het voelt alsof het spierweefsel niet meer strak is, waardoor het vaginale gebied minder gevoelig is.

HIFU versterkt en herbouwt het collageen in de vaginawand, verbetert de gevoeligheid van de vaginale receptoren en zorgt ervoor dat het vagina weefsel zich samentrekt, waardoor de vagina strakker wordt en je meer seksuele bevrediging ervaart.

STRESSINCONTINENTIE

Stressincontinentie is ongewild urineverlies bij activiteiten waarbij de druk op het buikgebied hoger is, zoals hoesten, niezen, sporten of lachen. Het wordt veroorzaakt door een gebrek aan spierkracht in de urinebuis , omdat de ondersteunende bekkenbodem verzwakt is. HIFU behandelt het hele gebied, geeft de urinebuis meer steun, maakt de vaginawand dikker en versterkt de bekkenbodem.

De behandeling verlicht de symptomen van stressincontinentie en kan het probleem zelfs helemaal verhelpen

NA DE MENOPAUZE

De hormonale veranderingen tijdens de menopauze kunnen het slijmvlies van de vagina dunner, droger en minder elastisch maken en leiden tot ontstekingen. HIFU herstelt de vaginawand, maakt hem dikker en herstelt de hydratatie.

De behandeling vermindert onaangename symptomen zoals jeuk en een branderig gevoel, verhoogt de gevoeligheid en verbetert

NA DE BEVALLING

Een bevallig heeft vele fysiologische veranderingen tot gevolg. Na de bevalling kan het vaginale gebied uitgerekt en droog aanvoelen en kan de bekkenbodem verzwakt zijn. HIFU herstelt het gehele vaginale gebied door het weefsel te versterken en verstevigen, en herstelt de kracht en flexibiliteit.

VAGINALE DROOGHEID EN INFECTIES

HIFU helpt vrouwen die last hebben van vaginale droogheid en terugkerende vaginale infecties, door de vaginawand en de hydratatie te herstellen. De behandeling verbetert het vaginale immuunsysteem en de bloedsomloop en stimuleert de aanmaak van gezond weefsel. Je hebt een hogere weerstand tegen infecties en de PH-waarde in de vagina normaliseert zich.

Effect:

Hou er rekening mee dat de behandeling meerdere keren moet worden uitgevoerd voor een optimaal resultaat. Huidig onderzoek naar de effectiviteit laat zien dat 3 behandelingen, met ongeveer 4 tot 6 weken tussen elke behandeling, zorgen voor een vernauwend effect van tenminste 2 tot 3 jaar en vaak langer. Over het effect op de lange termijn is nog niet zo veel te zeggen, omdat het een relatief nieuwe behandeling is. Wel wordt meestal aangeraden om elk jaar eenmaal een touch-upbehandeling te ondergaan om het effect te houden.

After Care:

VERMIJD ZWARE ACTIVITEITEN

Zoals bij de meeste esthetische behandelingen, adviseren  wij om gedurende ten minste 2 tot 3 dagen na de behandeling af te zien van inspannende activiteiten zoals gewichtheffen, intensieve cardiotraining of springen.

NEEM VEEL RUST

Je moet ervoor zorgen dat je ten minste 7 uur rust krijgt voor spierherstel en om de huid van je vagina gehydrateerd te houden door veel water te drinken.

VERMIJD SEKSUELE GEMEENSCHAPPEN

Het wordt aangeraden om een week geen geslachtsgemeenschap te hebben om je vagina voldoende tijd te geven om te herstellen. Overmatige penetratie na de behandeling kan het collageen en elastine dat wordt geproduceerd tijdens de HIFU-behandeling voor vaginale aanscherping ongedaan maken.

Prijzen:

1 Behandeling: €500,-

Pakket voan 3 behandelingen om de 4-6 weken: €1200,-